Materiaal

Materiaal

De kunst van RE CYCLING

Te veel spullen worden weggegooid of liggen te verstoffen in de kast. Juist deze materialen inspireren mij.

Fiets binnenbanden 
Na het ophalen van de banden bij lokale fietsenmakers, krijgen ze een flinke wasbeurt en een extra behandeling, waardoor de geur van het rubber grotendeels verdwijnt. Iedere binnenband is anders in dikte, ruwheid, formaat en design. Daardoor kunnen de sieraden enigszins afwijken van de foto’s op de website. Bovendien zijn alle sieraden volledig met de hand gemaakt. Een voordeel van rubber is dat het een licht materiaal is, waardoor grote oorbellen geen enkel probleem zijn voor je oren.  

Kralen 
De meeste kralen die ik in mijn sieraden verwerk zijn afkomstig van sieraden die kapot waren of niet meer werden gebruikt. Deze sieraden haal ik uit elkaar en was ik grondig. Daarna zijn de kralen als nieuw. Je kan een oud of kapot sieraad doneren of laten omvormen tot iets nieuws. Neem daarvoor contact met me op.

Afwerking
De overige materialen zoals oorbelhaakjes en sluitingen zijn altijd nieuw. Omdat ik een perfecte kwaliteit wil kunnen garanderen, vrij van nikkel. De onderdelen die ik gebruik zijn van stainless steel, ook wel roestvrij staal genoemd. Ze verkleuren (bijna) niet en ze zijn allergievrij.

… en meer
De kunst van re cycling gaat verder dan alleen mijn sieraden. De materialen die ik gebruik om de sieraden te etaleren en verpakken zijn grotendeels gerecycled, 2e hands of zelfgemaakt. Zonder auto in mijn bezit, kan je er zeker van zijn dat ook het transport van MMaakt ‘groen’ is. Op deze manier werk ik aan een iets duurzamere wereld.