Over MMaakt

Over MMaakt

Sieraden maken doe ik al lang en met een mooi resultaat. Maar ik miste iets, een verhaal, een rode draad. Toen ik een fiets binnenband zag liggen in de schuur van mijn vader dacht ik; ‘daar kan ik wel wat mee’.

Een half jaar heb ik door Marokko en Portugal getrokken met een fietsband in mijn backpack. Onderweg maakte en verkocht ik sieraden en ging ik op zoek naar andere ontwerpers die materialen hergebruikten. Over de bijzondere samenwerking met een meubelmaker uit Marokko en de inspiratie die ik daar vond voor MMaakt, lees je hier meer.

MMaakt staat voor Marieke Maakt

Na deze reis wist ik het zeker, dit is mijn rode draad. Duurzame sieraden met een verhaal. Met mijn RE CYCLE sieraden wil ik laten zien dat afval niet zomaar afval is. Ik wil mensen inspireren anders naar materiaalgebruik te kijken en aanzetten om duurzamere keuzes te maken. Bovendien ben ik een fanatiek fietser. Dat maakt het extra leuk om het MMaakt concept uit te dragen.

Terug in Nederland ben ik MMaakt verder gaan opzetten. Ik werk nu vanuit Utrecht en als het kan op andere mooie plekken in de wereld. Geregeld ben ik op een markt te vinden.

Door de sieraden van MMaakt te dragen vertel jij ook een stukje van dit verhaal!