Dreefnieuws

september – 2019 

 

MMaakt staat in de herfsteditie van Dreefnieuws! Dit is het wijkblad van Overvecht, een wijk in Utrecht en wordt uitgegeven door Stichting Echt Overvecht.

 

‘Mijn bedrijfje heet MMaakt. Ik maak sieraden van oude fietsbanden. Ik laat me leiden door het materiaal, daarom bestaat van de meeste kettingen maar één exemplaar. Je hebt dan echt een uniek sieraad. In Nederland fietsland worden veel fietsbanden kapot gereden en weggegooid. Ik wil laten zien dat je met recycling mooie dingen kan maken. Van huis uit ben ik milieubewust. Zo heb ik nooit een auto gehad. Ik bezorg mijn sieraden als het kan op de fiets en mijn displays zijn ook gerecycled. Ik vind het leuk om mensen bewust te maken en mijn verhaal te vertellen met de verkoop van mijn sieraden.’

Foto: Ebru Aydin
Tekst: Anna van Hattem