Fietsfanaat op de markt

Januari 2020

 

Of ik nu op een drukke markt sta of juist op een rustige, iedere keer ontmoet ik een klant die me extra bij blijft. Iemand die superblij is met een ketting, die ik nog in Marokko heb gemaakt en die al tijden wacht op de juiste eigenaar. Of een klant die haar moeder in Australië wil verrassen met een RE CYCLE ketting.

Bij een wintermarkt in Utrecht was Trynke die bijzondere klant. Zo enthousiast was zij over mijn sieraden dat ze wel drie keer naar mijn kraam kwam. De tweede keer verraste ze me met een tas van haar eigen binnenbanden. Al haar fietsen had ze thuis nagekeken om mij de oude fietsbanden te kunnen geven. Eén band was speciaal, vertelde ze. Het was de fietsband waarmee zij naar Spanje was gefietst met een vriendin, ruim 5000 km ver. ‘Dan moet ik daar toch een sieraad van maken voor jou!’, riep ik enthousiast. ‘Kan dat dan? Dat zou geweldig zijn!’ Ze zocht een model ketting uit die ze leuk vond; samen bespraken we hoe ik de ketting zo kon aanpassen dat het echt háár ketting zou worden. 

Verbaasd keek ik op toen ze voor de derde keer aan mijn kraam stond. Haar vriendin, waarmee ze naar Spanje was gefietst, was binnenkort jarig. Het zou een geweldig cadeau zijn om haar een zelfde ketting, gemaakt van haar Spaanse fietsband, te kunnen geven. Na het verjaardagsfeest stuurde Trynke me meteen een berichtje: ‘Hier alvast een eerste fotosessie van mijn dolblije jarige vriendin en ik. Wat een geweldig cadeau om te geven en te krijgen!’

Ik vind het zo leuk als ik mensen ontmoet die enthousiast worden van mijn sieraden en het verhaal erachter. Dat er zo’n gave opdracht uit voortkomt is echt een cadeautje. Dat smaakt naar meer! Heb jij een bijzondere fietstocht gemaakt of ken jij iemand die dat heeft gedaan? Laat mij dan het ultieme souvenir voor je maken van jouw eigen fietsband! Of geef een cadeaubon aan die fietsfanaat van je.