MMaakt in Marokko

22 december 2019

 

Over twee dagen ben ik terug in Marokko. Een bijzonder land voor mij, hier ontstond MMaakt. Dit keer ga ik niet naar het zuiden, maar verblijf ik in Tanger. Met het hele gezin vieren we het 50 jarig huwelijk van mijn ouders.  Wie weet heb ik even tijd om, net als toen op zoek te gaan naar lokale makers die werken met restmaterialen. Het zal hoe dan ook weer een bijzondere reis worden. Eerder schreef ik een blog over mijn ervaringen in Marokko. 

 

Waar een ontmoeting tussen een Marokkaanse meubelmaker en een Nederlandse sieradenontwerpster toe kan leiden

Een maand geleden klopte ik op zijn deur. We hadden elkaar één keer ontmoet, tijdens mijn eerste bezoek aan zijn dorp in Marokko. Een korte kennismaking, meer was het toen niet. Hij maakt meubels van auto- en fietsbanden zoals spiegels, tafeltjes, poefs en plantenbakken. Terug in Nederland wilde ik weer naar Marokko, voor een paar maanden dit keer. Frans leren, dat was mijn doel. Daar vul ik mijn dag niet mee, dus ook mijn sieraden spullen pakte ik in. Ik kan vast een keer met de ‘autobandenman’ samenwerken dacht ik.
Zo kwam het dat ik voor de tweede keer op zijn deur klopte. …