Eindejaarsblog

December 2021

Ik schrik, ik zie dat mijn laatste blog van vorig jaar december is. Een heel jaar geen nieuwtjes via mijn website gebracht. Dat kan echt niet. Het is 31 december vandaag, ik heb nog een kans. Daar komt ie; een korte terugblik op MMaakt in 2021.

Het was een jaar vol coronamaatregelen. Ja, alweer zo’n jaar. Markten gingen niet door, werden gepland en toch weer gecanceld. Op de markt staan met mijn sieraden geeft mij altijd een enorme boost aan energie en inspiratie. Het contact met klanten en kijkers vind ik ontzettend leuk. Dan kan ik het verhaal achter de sieraden vertellen. Afgelopen jaar heb ik uiteindelijk op geen enkele markt kunnen staan. Wel heb ik een expositie met buren georganiseerd voor het 50 jarig jubileum van onze flats. Een succesvolle dag waar nog meer buurtgenoten MMaakt hebben leren kennen. Klanten hebben me online gelukkig meer weten te vinden. Zo heb ik een aantal mooie sieraden gemaakt en bleef ik creëren. Ook dit jaar bleek de druppeloorbel favoriet. De verrassing was de verkoop van een ketting die ik nog in Marokko had gemaakt. Hij trok op markten altijd veel bekijks maar had nog geen geschikte eigenaar gevonden. Tot dit jaar en prompt verkocht ik twee maanden later dezelfde ketting maar dan met een andere kraal.

Het sieraden maken stond op een laag pitje dit jaar. Maar ik heb niet stil gezeten. Ik ben gaan experimenteren met sleutelhangers en plantenpotjes. Ik heb er namelijk een nieuwe hobby bij; stekken. (Wie had dat gedacht, vroeger kon ik alleen oersterke planten in leven houden) Die lieve, kleine stekjes verdienen natuurlijk een mooi RE CYCLE potje. Met blikken en fietsband zijn gave plantenpotjes te maken kwam ik achter. Mijn vriend en ik hebben nog nooit zo veel soep uit blik gegeten als afgelopen jaar ;). Zo blijf ik experimenteren met fietsband.

Ik hoop dat er in 2022 weer meer mogelijk is en MMaakt vaker op een event of markt te zien is.