Fietskraam

Juni 2022

Na twee jaar coronastilte was koningsnacht de eerste markt voor MMaakt. Eindelijk mocht ik mijn ‘fietskraam’ weer opbouwen! Met koffertje op het voorrek en het sieradenbord op de achterdrager. Dit keer had ik ook mijn ‘fiets-statafel’ bij me. Met hulp van een collega hebben we deze toffe tafel gemaakt van een oud wiel en een fotostatief. De oranje paraplu bovenop zorgt voor meer zichtbaarheid op de markt en ik kan meer sieraden showen. Ik ben echt blij met deze uitbreiding. Mijn vriend waarschijnlijk iets minder… Ik kan nu niet meer alle materialen alleen op de fiets meenemen, dus mijn vriend moet mee. Ik droom nu over een MMaakt fietskar. Kan vriendlief thuisblijven en wordt mijn ‘kraam’ nog mooier.

De markt op koningsnacht in Utrecht was een succes. Nadien heb ik me meteen ingeschreven voor een volgende markt. Blij dat ik weer het enthousiasme voelde van het contact met klanten. De Streekmarkt in Lunetten was de volgende markt en ook hier mocht mijn ‘fietskraam’ mee. Een van de klanten vond de oorbellen in druppelvorm erg mooi, maar de kralen waren niet de juiste kleur. Ze was op zoek naar fuchsia roze oorbellen. Geen standaard kleur, maar in mijn grote kralenkast moest iets te vinden zijn dacht ik. Dus na overleg wat ze precies wilde, ben ik thuis aan de slag gegaan. Op mijn fiets door de stromende regen ben ik bij haar langs gegaan en heeft ze een aantal mooie oorbellen gekozen. Altijd leuk om specifiek voor iemand te kunnen ontwerpen en een blije klant te zien.

De kunstmarkt bij Molen de ster in Utrecht op 9 juli is de volgende markt waar ik te vinden ben.  Zie ik je daar?